ترید

آشنایی با حجم معاملات و کاربرد آن در معامله گری

اکثر تحلیل گران تکنیکال در بازارهای مالی، با دنبال کردن دو عامل قیمت و حجم معاملات از روش های چند بعدی برای تحلیل بازار استفاده می کنند. چارتیست های بازار سرمایه به سادگی حجم معاملات را با قیمت رسم می کنند. اما حجم معاملات چیست و کاربردش در معامله گری چیست؟ پاسخ این سوال در این مقاله ذکر شده است.

حجم معاملات به عنوان یک شاخص ثانویه

حجم معاملات به میزان معاملات انجام شده در دوره ای از زمان گفته می شود. ما ابتدا به بررسی حجم معاملات روزانه می پردازیم. حجم معاملات روزانه با خط های عمودی در پایین نمودار روزانه قیمت رسم می گردد.

همچنین حجم معاملات می تواند به صورت هفتگی رسم شود. این مقدار کلی برای یک هفته زیر نمودار قیمت هفتگی رسم می شود. به ندرت حجم ماهیانه به کار برده می شود.

تفسیر حجم معاملات در همه بازارهای مالی

میزان حجم معاملات شدت یا فوریت پنهان شده در حرکت قیمت را نشان می دهد. حجم معاملات سنگین تر نشانگر تمایل یا فشار بیشتر است. با بازنگری سطح معاملات همراه با حرکات قیمت تحلیل گران می توانند میزان تمایل یا فشار برای خرید یا فروش را در حرکت بازار بهتر بسنجند. سپس این اطلاعات منی تواند برای تایید حرکت قیمت یا هشدار برای اینکه حرکت قیمت نامطمئن است به کار رود.

بیان مختصر این قانون چنین است: حجم معاملات می بایست در جهت روند قیمت موجود افزایش یافته یا گسترده شود. در روند صعودی حجم معاملات می بایست در جهت روند قیمت موجود افزایش یافته یا گسترده شود.

در روند صعودی حجم معاملات باید همزمان با صعود قیمت بیشتر شود و در هنگام پدید آمدن حفره ها باید کاهش یابد. تا هنگامی که الگو ادامه دارد حجم معاملات باید روند قیمت را تایید کند.

تحلیل گران همچنین به دنبال یافتن علامت واگرایی هستند. واگرایی هنگامی رخ می دهد که نفوذ به بالاتر از نقطه بالایی در یک روند صعودی همراه با کاهش حجم معاملات باشد. این وضعیت هشداری است به معامله گران در مورد کاهش فشار خرید. اگر حجم معاملات تمایل به افزایش در حفره ها داشته باشد، تحلیل گران نگران این موضوع هستند که روند صعودی با اشکال مواجه شده باشد.

حجم معاملات به عنوان عامل تایید کننده در الگوهای قیمت

یکی از علائم وقوع سر و شانه های سقف، زمانی است که در هر موج صعودی حجم معاملات نسبت به موج صعودی قبلی کاهش یابد و حجم معاملات در شانه راست کمتر از شانه چپ باشد. در الگوهای سقف دو قلو و سه قلو، حجم معاملات در هر موج صعودی تا رسیدن به سقف همراه است با حجم معاملات سبک تر نسبت به موج قبلی.

الگوهای ادامه دهنده روند مثل مثلث ها می بایست با افت تدریجی حجم معاملات همراه باشند. به عنوان یک قانون کلی در تمام نقاط شکست اگر اخطار شکست واقعی باشد باید شاهد حجم معاملات سنگینی باشیم.

اندیکاتور حجم متوازن یا OBV

تحلیل گران اندیکاتورهای مختلفی را برای کمک به تشخیص فشار خرید یا فروش تجربه می کنند. ساده ترین و معروف ترین این اندیکاتورها، حجم متوازن یا OBV است که به وسیله جوزف گرانویل در سال 1963 در کتابش معرفی شد. این خط برای تایید کیفیت روند جاری یا هشدار در مواقع بازگشت یا مشخص کردن واگرایی با روند استفاده می شود.

منبع: مجله علمی آذریان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا